gambar sekadar hiasan..hehehehe..

Memandangkan selepas nie akan byk movie 3D akan dishare samada skrg or kemudian hari,jd apa guna share movie 3D klu tak semua org boleh tengok kerana ketiadaan cermin mata 3D,tul tak..jd aku bg peluang kat korang utk memiliki cermin mata 3D nie utk kegunaan akan datang..hehehehehe..gambar kat bwh tue item yang korang akan dpt nanti bila order dgn aku..cermin mata jenis merah dgn biru nie..

Aku dh test,mmg boleh layan movie 3D yg aku share kat blog aku dgn cermin mata nie..ttg cantik ker 3D tue,aku tak sure la pasal tak pernah layan 3D kat wayang lg..so,apa yg aku boleh ckp,maybe tak boleh lawan 3D kat wayang tue,tp klu nk layan kat rumah,or nk tunjuk kat org kg,kira ok la tue..hahahahaha..

Sekali dpt 3 tiga spek mata 3D tue..cuma satu jer la yg smart..hehehehe..sebelum tue,aku nk tunjukkan spec computer aku nie..

Intel Dual Core E5700 3.00Ghz
4GB DDR3 Ram
500GB HDD Sata
GeForce GT220 1GB DDR2

Nie paling basic la erk spec nie..tujuan aku tunjukkan spec nie nak tunjukkan kat korang yg com aku nie ada grafik kad dgn processor dual core jer..itu jer..cikai jer processor tue..dgn dual core jer boleh run 3D movie nie..core i3,i5 confirm boleh punya..pastu,aku tak tahu samada computer or laptop yg tak ada grafik card nie boleh layan 3D ker tak..pasal tak pernah cuba lg..

Skrg aku nak ajar korang mcm mn nk guna..senang jer..aku jer blur td..hehehehe..

1. Korang kena install player nie dulu..ada 2 player..tp ikot korang la...boleh pilih mana korang berkenan..atau install jer kedua-dua sekali..bukan rugi pun..Stereoscopic.Player.1.7.4 atau NVIDIA 3D Vision Video Player 1.6.4

2. Dh install semua,pastu apa lg..play la..nk tunggu apa lg..aku guna player NVIDIA 3D Vision Video Player 1.6.4..bila korang nk play,ada keluar pop up kn suruh pilih yg mana..korang ambik yg nie..SIDE BY SIDE,RIGHT IMAGE FIRST..

3. Settle..boleh layan 3D dh..senang jer..hahahaha..Utk pengetahuan korang,korang kena full screen baru ada efek 3D nanti..klu korang minimize,mmg tak ada la 3D nanti..lg aku nk ckp,klu full screen korang dpt kecik jer screen video tue,nk full kn video tue pergi FILE -- ASPECT RATIO -- pastu ambik 16:9..settle..dh khatam dh..

4. Yg nie penting,penat aku pot pet nie,korang tak beli cermin mata 3D tak guna juga..so,apa lg,order la sementara stok tengah ada..harga RM45 termasuk sekali dgn pos laju..klu sabah n sarawak,rm48 erk..mcm tak biasa pula..apa yg aku nk dari korang..sila emel erk..nie emel aku..afy_7356@yahoo.com..besertakan dgn attach screenshot payment korang dh bayar..aku ada maybank jer..senang sikit nk tengok online.. nie no akaun maybank..158088235271..shafarin bin basarudin..bg yg guna maybank2u,sila letak emel aku tue erk..senang sikit..

5..Detail korang nanti masa emel,aku nak NAMA PENUH,ALAMAT RUMAH,pastu NO HP korang atau EMEL korang..dgn ATTACH PAYMENT korang erk..buat screenshot..korang jgn risau..3 maklumat nie aku tak sebarkan kat org..janji aku..perkhidmatan pos laju..

p/s : klu nk senang urusan,ym aku..afy_7356@yahoo.com atau sms kat no aku..0175227762